- Kodi
- FFL 301
- Emri
- Gjuhë Frënge III
- Semestri
- 5
- Leksione
- 3.00
- Seminare
- 0.00
- Laboratore
- 0.00
- Kredite
- 3.00
- ECTS
- 5.00
- Përshkrimi
-
Metodologjia e përzgjedhur përqendrohet në mënyrë të veçantë në përvetësimin e aftësive të komunikimit në frëngjisht. Ajo ofron një punë rigoroze dhe sistematike e cila fokusohet në përvetësimin e një aftësie të izoluar ose në disa në të njëjtën kohë. Qëllimi i kësaj metode lidhet me mundësinë që nxënësi krijon strategjitë e veta lidhur me të kuptuarit dhe të shprehurit. Në këtë modul, studenti thellon në një nivel më të avancuar, njohuritë gjuhësor, komunikuese dhe kulturore në gjuhën frënge si gjuhë e huaj.
- Objektivat
-
Mësimi është në harmoni të plotë me zbatimin e procesit të Bolonjës, udhëzimet e KE-s mbi shumëllojshmërinë gjuhësore, të niveleve dhe aftësive të përcaktuara në Kuadrin Europian të përbashkët të referencave për gjuhët si dhe me të drejtën e studentëve për të ndjekur në vitin e parë një gjuhë të huaj. Mësimi i një gjuhe tjetër të huaj do t’i ndihmojë studentët ta përvetësojnë metodologjinë e të mësuarit të një gjuhe në një këndvështrim tjetër nga ai i gjuhës së huaj të parë për të cilën ata edhe studiojnë. Gjithashtu, ky lloj distancimi do t’i ndihmojë ata ta kuptojnë më mirë funksionimin e secilës gjuhë të huaj në raport me atë amtare. Studenti ka njohuri fare të pakta ose nuk ka aspak njohuri në gjuhën frënge. Pra, ai në këtë modul të parë e zbulon gjuhën dhe merr disa njohuri fillestare për të.
- Java
- Tema
- 1
- Dire l'heure I.Përsëritje
- 2
- Le passé composé C’est mon choix. Parler de ses goûts et de sa consommation alimentaires. Terminologjia dhe shprehjet per t’u informuar rreth ushqimeve. Article partitif
- 3
- Le futur proche C’est mon choix. Parler de ses goûts et de sa consommation alimentaires. Terminologjia dhe shprehjet per t’u informuar rreth ushqimeve. Article partitif
- 4
- Découvrir des lieux de Paris, anciens et contemporains Les achats sur internet. Fjalor lidhur me pëzgjedhjen e një dhurate për dikë. Te flasesh per projektet e ardhshme
- 5
- L'amitie: decrire une personne Gramatike: mbiemrat *shkallet e mbiemrave
- 6
- À table ! Qu’est-ce qu’on mange aujourd’hui ?- Decrire un plat, ses gouts et ses habitudes
- 7
- A la decouverte de France et ses regions : Alsace
- 8
- Provim i ndermjetem
- 9
- Tous à vos crayons : dessinez votre monde idéal ! Apprendre le vocabulaire des animaux, des couleurs, des aliments. (Un monde parfait)
- 10
- La France, pays européen
- 11
- La construction europeenne- construire un projet europeen
- 12
- Montréal. Les saisons, le climat les grands chefs et les guides gastronomiques. Studimi i leksikut të ri, terminologji e lidhur me restorantet, daljet, dhvnia e një porosie në restorant
- 13
- Fêtes et rituels en France
- 14
- La chanson francophone
- 15
- expressions de temps, pronoms relatifs, conditionnel
- 16
- Provim Final
- 1
- Studenti është në gjendje të kuptojë dhe të përdorë shprehje të thjeshta dhe të përditshme për të plotësuar nevoja konkrete. -Ai mund të prezantohet dhe të prezantojë dikë. Ai mund t’ë drejtojë pytje të ndryshme dhe të japi edhe vetë përgjigje mbi to. -Ai është i aftë të komunikojë në mënyrë të thjeshtë në një komunikim ku bashkëfolësi flet ngadalë dhe qartë
- Sasia Përqindja Përqindja totale
- Gjysmë finale
- 1 30% 30%
- Kuize
- 0 0% 0%
- Projekte
- 1 10% 10%
- Detyra
- 0 0% 0%
- Laboratorët
- 0 0% 0%
- Pjesëmarrja në mësim
- 1 10% 10%
- Përqindja totale e vlerësimit
- 50%
- Përqindja e provimit përfundimtar
- 50%
- Përqindja totale
- 100%
- Sasia Kohëzgjatja (orë) Gjithsej (orë)
- Kohëzgjatja e kursit (përfshirë javët e provimit)
- 16 3 48
- Orë studimi jashtë klasës
- 14 5 70
- Detyrat
- 1 2 2
- Gjysmë finale
- 1 1 1
- Provimi përfundimtar
- 1 2 2
- Të tjera
- 0 0 0
- Ngarkesa totale e punës
- 123
- Ngarkesa totale e punës / 25 (orë)
- 4.92
- ECTS
- 5.00